© Thibault Gregoire, Read My Lips

Everybody Happy. Kies voor meer geluk! (auditorium, 11.30u tot 13u)

Radio- televisie- en filmmaker, klimaatactivist, presentator, met een aanstekelijke schwung en een vlotte en sympathieke uitstraling neemt Nic Balthazar ons moeiteloos op sleeptouw. 

De inspirerende lezing waarin de scenarist en regisseur van 'Everybody Happy' wil kijken hoe we allemaal gelukkiger zouden kunnen zijn. Hoe perfectionisme en onze interne criticus misschien aan de basis zou kunnen liggen van de burn-out en depressie epidemie. En wat dus de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn voor een leven met minder stress en zelfkwelling.

Een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als pogingen tot dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto’s, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside-informatie.

 

De voorinschrijvingen zijn afgesloten maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Je kan de dag zelf nog inschrijven aan de infobalie (zo lang er plaats is) als je zeker wil zijn van een plaatsje.

Infostand Samana - doorlopend

 

Samana wil mensen met een (chronische) ziekte en/of zorgbehoefte volwaardig laten deelnemen aan het maatschappelijke leven van vandaag. Hierbij gaan we uit van een totale gelijkwaardigheid van alle betrokkenen: zowel mensen met een chronische ziekte en zorgbehoefte, mantelzorger en de vele vrijwilligers van onze organisatie. Dit doen we vanuit vier basispijlers: ontmoeten, ondersteunen, versterken en verademen.

Alle Samana-activiteiten zijn toegankelijk.

Klein Geluk voor de Mantelzorger (max 20 p) - van 16u tot 17u - inschrijven ter plaatse

Tips en kleine praktische oefeningen gebaseerd op het boek “Klein Geluk voor Mantelzorgers”, een leuk en handig boek vol kleine recepten waarmee mantelzorgers aan de slag kunnen om hun eigen veerkracht te vergroten en even op adem te komen.

Infostand Zorg - doorlopend

De dienst Zorg van CM  is er voor iedereen in elke fase van zijn leven. Kom op ontdekking in ons ZORG-dorp, wij maken je wegwijs in thuiszorg. We beantwoorden je vragen rond jouw en andermans welzijn en gaan praktisch met je aan de slag rond dementie, levenseinde en hulpmiddelen in onze woonkamer.

Dementiekoffier - doorlopend

Altijd al willen weten welke kleine hulpmiddelen en aanpassingen er bestaan voor personen met dementie? Kom gerust een kijkje nemen in onze dementiekoffer. We gunnen je een blik in de leefwereld van een persoon met dementie.

Zorg delen - doorlopend

Een mantelzorger is vaak de belangrijkste spilfiguur in een zorgomgeving. Daarom stellen wij kaartjes ter beschikking die jullie naar wens kunnen invullen en opsturen!

Daarnaast kan je foto’s nemen met onze photobooth en deze delen met uw geliefden. Is dat geen originele manier om de persoon waarmee jij je zorg deelt te bedanken?

Lezing Paul Destrooper (auditorium, 14u tot 15u)

Om 14u00 ontvangen we gastspreker Paul De Strooper in het auditorium. Hij geeft een boeiende lezing rond levenseinde en wilsverklaring.

 

De voorinschrijvingen zijn afgesloten maar je kan de dag zelf nog inschrijven aan de infobalie als je zeker wil zijn van een plaatsje.

Hulpmiddelen in huis! doorlopend

Benieuwd welke hulpmiddelen er mogelijk zijn in een thuisomgeving? Wees welkom in onze woonkamer. We bootsen een huiselijke sfeer na en geven je met plezier uitleg over alle mogelijk hulpmiddelen.

Wachtkamer - doorlopend

In onze wachtkamer komt u meer te weten over wat de dienst maatschappelijk werk van CM doet. Hier kan u op een interactieve manier via een memoryspel, informatiebrochures en filmpjes te weten komen waarvoor u bij ons terecht kan.