Er was eens… Jeron Dewulf (auditorium - 16u tot 17u)

Omdat lachen ook gezond is voorzien we een heuse comedy act door Jeron Dewulf. Jeron Amin Dewulf Leiva is een acteur, improvisator, comedian, bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. 

 

Het leven is geen sprookje, dat weet iedereen. Maar soms verwachten we wel nog een prins op het witte paard, of zouden we stiekem graag een kabouter tegenkomen die ons drie wensen gunt.

In “Er was eens… Jeron Dewulf” toetst Jeron de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. We gaan lachen met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeders en heel misschien eindigt de avond wel met “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

 

De voorstelling is toegankelijk voor jong en oud! De voorinschrijvingen zijn afgesloten maar je kan de dag zelf nog inschrijven aan de infobalie als je zeker wil zijn van een plaatsje.

© Ellie VdB

Rolstoelparcours - doorlopend van 10u tot 17u

Mensen met een handicap ervaren heel wat hindernissen die hun deelname aan het dagelijkse leven belemmeren. Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in de wereld te doorkruisen in een rolstoel? Neem dan deel aan het rolstoelparcours van KVG.  Je kan ervaren wat het is om hellingen op te rijden, drempels te nemen, te rijden op losse ondergrond,…

Fit & Fun ochtendaerobics - start om 11u en om 15u

Je rug stretchen, een been in de lucht, of een arm die wat cirkels draait… Via eenvoudige bewegingen begin je niet alleen fitter en opgewekter aan je dag, maar de oefeningen zijn ook goed voor iedereen die regelmatig aan een bureau zit en wat nood heeft aan het doorbreken van de (zit)sleur.

Energie door Adem & Zang (max 20p) - van 15u tot 16u - inschrijven ter plaatse

Zingen geeft energie en doet je goed voelen. Via laagdrempelige oefeningen leer je terug in contact komen met je kracht, via je adem. Ook mensen die moeite hebben met toon houden zijn van harte welkom! Er wordt niet geoordeeld op (het ontbreken van) talent!

Geef Zuurstof Aan Je Leven (max 20p) - van 14u tot 15u - inschrijven ter plaatse

Door letterlijk zuurstof te geven aan je lichaam, stimuleer je onder meer je bloedsomloop en je hersenen. In deze workshop krijg je eenvoudige ademtechnieken mee om je stressniveau te doen dalen.

Drums Alive (max 25p)  - start om 11u - inschrijven ter plaatse

Een ludieke, unieke manier om meer beweging in je leven te brengen. Met behulp van 2 drumsticks, een grote fitnessbal en opzwepende muziek neem je deel aan de allerleukste sportles die je ooit volgde!

De OKRA-beweegstand - doorlopend van 10u tot 17u

Kom mee bewegen met OKRA en word “Lekker Actief”. Ben je graag actief bezig, hou je van sporten en bewegen en ontdek je graag nieuwe sporten? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op de OKRA-beweegstand.
Onze gezondheid is van levensbelang! Daar zijn we het allemaal mee eens. We willen allemaal gespaard blijven van ziektes en aandoeningen, en tijdens de nieuwjaarsperiode wensen we elkaar massaal een “goede gezondheid” toe. We willen allemaal meer gaan bewegen en gezonder gaan eten. Toch doen we het nog te weinig. Daarom zet OKRA in 2018 en 2019 volop in op beweging en gezondheid. Met ons nieuw jaarthema “Lekker Actief” willen we meer senioren aan het bewegen krijgen. OKRA is een vereniging van, voor en door senioren! Je kan bij OKRA terecht voor leuke leerzame en ontspannende activiteiten voor 55+ers!

De OKRA-wandeling - start om 10u en om 13u

OKRA Brussel Wandelgroep is een vaste waarde geworden voor al de wandelaars die Regio B-H-V willen ontdekken. Ook in 2019 wandelen we verder. Ook tijdens de beleefdag kan je mee komen wandelen met de OKRA wandelgroep. Kom mee wandelen en laat je verrassen door al het moois dat Tervuren te bieden heeft.
Er worden twee wandelingen aangeboden. Een korte (3km) langs de vijvers en een langere (8km) doorheen het Zoniënwoud. De wandelingen starten aan de Okrastand hier ook. De korte wandeling kan gedaan worden met de rolstoel.

Start 3 km en 8 km: om 10u en om 13u (inschrijven niet nodig) aan de Okrastand

Haka Workshop - start om 14u en en om 16u

Tijdens de energieke Haka workshop leert u in korte tijd de basisbeginselen van de Haka-dans kennen en ontdekt u de oorsprong en betekenis ervan.

Laat u verassen door deze Haka energizer die nog lang zal bij blijven.

De voorinschrijvingen zijn afgesloten maar je kan de dag zelf nog inschrijven aan de infobalie als je zeker wil zijn van een plaatsje.

  Workshop vegetarisch broodbeleg - start om 13u en om 15u

  Zin om die ‘saaie’ plakjes kaas en ham op je boterham eens te wisselen?

  Tijdens de workshop vegetarisch broodbeleg maak je kennis met vegetarische alternatieven en leer enkele gerechten maken.

   

  Deze workshop duurt 1,5u:

  - van 13u tot 14.30u

  - van 15u tot 16.30u

  Je kan er ter plaatse voor inschrijven.

  Gezondheidsmeting - doorlopend van 10u tot 17u

  Niet minder dan twee keito toestellen zullen aanwezig zijn op de beleefdag! De Keito is een automatische gezondheidsmeter. Dit toestel meet je gewicht, lengte, lichaamsvet, bloeddruk, hartslag en BMI. Na afloop krijg je de resultaten (die indicatief zijn) afgeprint op een gezondheidsrapport. Daarnaast staat onze motivatiecoach klaar om al je vragen te beantwoorden.

   

  Venenscan - doorlopend van 10u tot 17u

  Een venoscan spoort vroegtijdig aderaandoeningen op die vaak uitwendig nog niet te zien zijn. Binnen een paar minuten toont de draadloze scan aan of je bloed al dan niet goed doorstroomt in je aders.

  Gratis hoortest - doorlopend van 10u tot 17u

  Moet je steeds vragen om herhaling? Heb je het gevoel dat mensen te stil en onduidelijk praten? Zet je de televisie en radio vaak luider? Hoor je de deurbel en telefoon onvoldoende rinkelen? Kan je niet meer genieten van het fluiten van de vogels in de tuin?

  Indien je enkele van deze bovenstaande vragen positief hebt beantwoord, kan dit wijzen op een verminderd gehoor en laat je het best een hoortest afnemen. En dit kan op de beleefdag!

  De hele dag staat de gehoorcabine met professionele begeleider klaar om jouw gehoor te testen. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Je weet meteen of je gehoorverlies hebt en wat je kan doen om je gehoor te verbeteren.